Nieuws

Jullie zijn koplopers met dit project 
en daar mogen jullie trots op zijn ! Max van den Berg - Commissaris van de Koning Groningen

Roald van Niejenhuis

December 2015 - Open Huis Fundament Haren

 

Goedemiddag allemaal mijn naam is Roald van Niejenhuis. Er mij is gevraagd of ik iets wilde vertellen over ons huis aan de Tussenziel . Vandaag is de grote dag aangebroken. Vandaag is het de dag waarvan wij wisten dat zou komen. Vandaag is het de dag waarop wij eindelijk mogen laten zien waar wij wonen. De laatste weken zijn wij hier met elkaar bezig geweest. Wij bewoners waren veel bezig met opnames maken en onze ouders waren veel bezig met klussen. Dit is dus het resultaat . Straks mag u rustig hier wat rondkijken maar eerst wil ik u graag iets vertellen. Bijna had ik hier niet gestaan want het begon in maart/april toen ik op mijn werk te horen kreeg dat er een aantal van mijn collega’s bij het Fundament gingen wonen. Toen ik dat hoorde was ik erg geïnteresseerd geworden. Monique van mijn werk (Elmers) heeft toen gelijk mijn ouders ingelicht. Mijn ouders gingen veel naar vergaderingen dus ik kwam er later bij. Met zijn allen hebben wij afgelopen juni of juli voor onze ouders gekookt. Dat was de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Inmiddels hebben wij al veel dingen samen gedaan. o.a. wij zijn met zijn allen naar de disco geweest en wij hebben laatst nog de hele tuin opgeknapt Kortom wij hebben heel veel zin om hier te gaan wonen en ik hoop op een mooie toekomst met elkaar, en wens jullie een leuk verblijf hier.

Zie foto's

Oktober 2015

Commissaris van de Koning Max van den Berg

bracht een bezoek aan Fundament- Haren

Oktober 2015

 

Ouders zetten schouders onder woonproject kinderen

 

Ouders van veertien jongeren met een verstandelijke beperking zijn al enige tijd bezig met een project om hun kinderen zelfstandig te kunnen laten wonen in Haren. Onder de naam Fundament Haren nemen de jongeren hun intrek in een pand aan de Tussenziel, dat eigendom is van Visio. Die organisatie heeft de vorige bewoners laten verhuizen naar Vries en heeft het pand nu verhuurd aan de initiatiefnemers. De verbouwing wordt samen met Visio opgepakt, die daarmee het maatschappelijke project mogelijk maakt. Overigens ontvangt Visio vervolgens marktconforme huur. De nieuwe bewoners betalen de huur vanuit hun Wajong. Uit het PGB budget wordt de zorg en begeleiding ingekocht. Er zijn nu gesprekken gaande met zorgaanbieders. Het Fundament zal bestaan uit ruime appartementen en een gezamenlijke huiskamer. Het project is te vergelijken met de Borgheerd aan de Kerkstraat. Dat kwam ook tot stand door initiatieven van ouders en functioneert zeer goed.

 

Foto: Bewoners en ouders kwamen een kijkje nemen bij de verbouw. Wethouder Michiel Verbeek geeft namens de gemeente alle support. Marie-José van den Driessche en Ina Lagro tekenen het contract.

September 2015

 

Op dit moment wordt hard gewerkt om het wooncomplex aan de Tussenziel in Haren voor bewoning gereed te maken. Als alles naar wens verloopt, zullen de bewoners er eind van dit jaar, begin volgend jaar, hun intrek kunnen nemen.

 

De bewonersgroep is nagenoeg compleet. U kunt met de bewoners kennismaken op de pagina 'BEWONERS'

 

Verscheidene commissies leveren hun inspanningen:

  • De bouw- en inrichtingscommissie zorgt voor een mooi thuis
  • De zorgcommissie werkt de zorgvisie uit en heeft contact met de zorgaanbieder.
  • De PR-commissie zorgt ervoor dat Fundament Haren onder de aandacht gebracht wordt.
  • De activiteitencommissie  organiseert activiteiten, die o.m. gericht zijn op groepsvorming.

 

Klik hier voor een impressie van de verbouwing

 

© FUNDAMENT HAREN 2019

webdesign: inti vormgeving

K.v.K. nr. 01181633